dissabte, 19 de juliol del 2008

GRÀCIES ANTONI BASSAS

Ahir es va consumar l’adéu de l’Antoni Bassas del programa dels matins de Catalunya Ràdio. Va ser una adéu molt emotiu i sentit per moltísim públic que és va aplegar fora el carrer de l’emissora, sense tenir en conte la quantitat de correus, SMS, trucades que ha anat rebent des de el seu anunci de fa tres setmanes.
Sens dubte aquest home a marcat un estil de fer ràdio, que molts ens hem sentit acompanyats durant aquests anys. Ell a aconseguit que l’audiència hagi estat amb rècords absoluts, les entrevistes que ha fet sempre amb cordialitat sense fer un safareig de la política, els seus col·laboradors han dut un aire fresc amb noves propostes, els tertulians amb un gran nivell d’opinió diversa, transparent i independent, etc etc.
Ahir vaig tenir la impressió d’estar al davant d’una actitud poc ètica per part de la corporació que no ha sabut tractar el tema. Si ha estat un tema polític, tard o d’hora ho sabrem. Crec que el tema se’ls hi anat de les mans, i no han sabut posar remei ni corregir.
L’entrevista d’ahir al matí a l Neus Bonet, va ser una prova, de que la Neus ha estat posada per aturar les queixes i les moltes mostres de suport que ha rebut aquest dies el Bassas.
Durant aquesta setmana, tots els col·laboradors s’han anat acomiadant del programa i dels oients, i és evident que alguns d’ells la temporada vinent també i seran, però ja veurem els resultats d’audiència dels primers mesos, això voldrà dir el grau d’encert de la polèmica decisió.
Per acabar, si que vull dir que la depuració periodística, que estant fent des de la corporació manada des de els estaments més alts, demostren que el camí de les emissores de ràdio i televisió de la corporació, marxen cap a una progressiva privatització dels mitjans, i si no al temps.
Algun il·lustre tertulià, ja ha dit en alguna ocasió que els mitjans públics els hi costa competir amb els privats, però tampoc crec que hagi de ser acosta de perdre cap indicador d’identitat propi de Catalunya.
En qualsevol cas, espero i desitjo que el Bassas, torni aviat en programes de ràdio o tv, i que tindrà molts seguidors al seu darrera.

Els Capgrossos

Els Capgrossos
Les figures més petites