dilluns, 3 de novembre del 2008

QUÈ VA SER PRIMER L'OU O LA GALLINA

Això mateix, què va ser primer l’ou o la gallina. Aquesta frase feta em serveix per definir el paper de les entitats envers la relació amb les administracions públiques.
En una època de crisi econòmica en la que només sentim a parlar de pressupostos restrictius, no parem de sentir que ens hem d’estrènyer el cinturó. No entraré a valorar quin és el cinturó que s’ha d’estrènyer, si el de les entitats o les dels membres de les entitats, aquests ja paguem prou amb hores familiars.
Tenint en conte que vivim en un poble que ingressos extraordinaris n’hi ha ben pocs. No tenim industria, pagesia o un ampli comerç, el poc que hi ha fa un gran esforç col·laborant en els actes, sent gaire bé sempre els mateixos els que participen.
En èpoques de crisi, crec que s’ha de tenir clar que a la gent ens han de distreure per passar el millor possible els problemes quotidians. En un article que vaig llegir no fa gaire en parlava en aquest sentit, també és parlava que gràcies a les entitats s’han mantingut vius molts actes, que desprès tota la societat ha pogut gaudir, inclòs les mateixes administracions.
Quan arriba final d’any, les entitats comencem a fer càlculs per ajustar els balanços i justificacions de despeses per presentar. També a organitzar les activitats del proper any, amb això comença una mena de neguit estrany per què tenim la sensació que els ingressos no arribaran per cobrir les despeses, incloent les subvencions.
Els que formem part de les entitats ens mirem amb recel a les altres, però no és menys veritat que la majoria d’entitats fem verdaders esforços per mantenir vius els actes de la vida civil, participant als actes de Festa Major d’hivern, d’estiu i d’altres . Que consti que a St Vicenç amb la Festa Major d’estiu, sent el 15 d’agost, és moltes vegades un problema organitzar activitats, ja que la gent marxa de vacances, tot i que alguns venen expressament per participar.
Aquest fet el vull reivindicar. Hi ha entitats que per diverses raons no poden organitzar actes en aquestes dates, bé sigui que no son prous membres, d’altres per què l’activitat no es pròpia de les dates d’estiu, però hi ha altres que molt no s’esforcen, bé, s’esforcen en criticar el que fem d’altres, d’això si que tenen temps malauradament.
L’esforç que fan algunes entitats és té que notar a l’hora de fer el reconeixement públic, sobre tot per qui té que prendre decisions, per què si no, poc valdrà la pena.
No és pot posar a tothom al mateix sac, però és té que reconèixer que de no sé quantes entitats que havien a la darrera Fira d’Entitats, a la Festa Major d’estiu van participar quatre o cinc entitats. Insisteixo no entraré a jutjar el que pot i el que no pot, cadascú ja sap el que té que fer, jo ho faig, dir-ho al lloc que toca, és a dir reivindicar-ho al Consell de Cultura i posteriorment en el meu bloc.
Si qui té que prendre les decisions no diferencia, pot ser si que acabarem el 15 d’agost marxant tots de vacances, per què siguem clars, pencar per què altres visquin, no és ixò companys, no és això.
Entenc que algú és pugui molestar (no és la meva intenció), però el que és molesta, pot ser no les té totes i que consti que jo no tinc res personal contra ningú.
Per això, què va ser primer l’ou o la gallina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

la ciència diu que l'ou va ser primer. Els qui creuen la biblia literalment creuen que va ser la gallina.

Els Capgrossos

Els Capgrossos
Les figures més petites